Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس از شهرری؛ نیاز گلی: بخش کهریزک در جنوب شهرستان ری با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و ۲شهر و ۱۳ روستای دارای دهیاری یکی از بزرگترین بخش‌های استان تهران است اما به لحاظ سرانه درمان یکی از محروم‌ترین بخش‌های استان است.

بخش کهریزک به لحاظ موضوعات درمانی از امکانات فضایی برخوردار نبوده و بیماران این منطقه برای کوچک‌ترین پیگیری مسائل درمانی خود مجبور به طی مسافتی تا شهرستان ری و یا پایتخت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز درمانی شهید هاشمی‌نژاد کهریزک به عنوان تنها مرکز درمانی این بخش، توسط خانم فخرالدوله در دوره قاجار با نیت مریض‌خانه و خدمات عامه وقف شده است و حسب‌نظر واقف مقرر شده بود که از سال ۱۲۹۹ برای درمان و نگهداری بیماران بومی استفاده شود اما با وجود گذشت بیش از یک قرن، به این نیت حسنه واقف عمل نشده و ظرفیت وقف شده به استفاده مورد نظر واقف نرسیده است.

بیمارستان هاشمی نژاد باید برای ارائه خدمات درمانی مردم کهریزک استفاده شود

امین بابایی بخشدار کهریزک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: شخصی به نام خانم فخرالدوله حدود ۹۰ سال پیش این مکان را به عنوان یک درمانگاه برای استفاده برای موضوعات درمانی وقف کرده است اما بر خلاف نیت واقف این مکان تبدیل به محل نگهداری و آسایشگاه معلولان شده است.   

وی گفت: قبل از انقلاب سازمان بهزیستی وقت از این مکان برای بحث درمانی استفاده می‌کرد و بعد از انقلاب در زمان جنگ این مکان به محل درمانی نیروهای دفاع مقدس استفاده شده و در ادامه جانبازان در این مکان نگهداری می‌شدند.

بخشدار کهریزک افزود: پس از آن نیز این مکان تبدیل به مرکز نگهداری معلولان توسط سازمان بهزیستی شد و سال‌ها به همین روال ادامه پیدا کرد تا اینکه مردم کهریزک شاکی شدند و نسبت به نگهداری این افراد در این محل شکایت کردند که همین امر باعث تخلیه شدن این محل شده است.

بابایی تصریح کرد: در اصل این مجتمع درمانی وقف شده و مالکیتش در اختیار اداره اوقاف شهرستان ری است اما با توجه به تصرفی که سازمان بهزیستی در طی سال‌های طولانی انجام داده، اکنون حاضر به تحویل این محل به اوقاف نیست تا اداره اوقاف آن را به یک خیر یا ارگان برای نوسازی و تجهیز تحویل دهد.

وی در ادامه گفت: در همین راستا بازدیدی به همراه فرمانده بهداشت و درمانی سپاه، فرمانده سپاه حضرت روح الله(ره) باقرشهر و رئیس شورای بخش کهریزک انجام دادیم تا درخصوص تعیین تکلیف این مکان که می‌تواند برای مردم منطقه خدمات درمانی ارائه دهد تبادل نظر کنیم.

بخشدار کهریزک بیان کرد: اگر چنانچه موضوعات حقوقی توسط اداره اوقاف حل و فصل شود و اداره اوقاف بتواند تصرف و سازمان بهزیستی را خلع ید کند، می‌تواند یا به سپاه واگذار کند و یا به سازمان بهداشتی مثل شبکه بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی و امثال آن تحویل دهد اقدامات بعدی برای احداث این بیمارستان‌ انجام بگیرد.

بابایی در پایان یادآور شد: طی یک سال گذشته در بخشداری کهریزک بیش از ده جلسه برگزار کرده و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که این مرکز را از سازمان بهزیستی تحویل بگیریم که در عمل تا به امروز سازمان بهزیستی نسبت به واگذاری، تخلیه و تحویل تمکین نکرده است.

اوقاف: اگر بهزیستی تمکین نکند از طریق دستگاه قضایی اقدام می‌کنیم

حجت السلام سید محمد سیدی رئیس اداره اوقاف شهرستان ری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: سازمان بهزیستی بر خلاف نیت واقف، بیمارستان هاشمی نژاد کهریزک را که وقف امور درمانی شده بود، تصرف کرده و مانع اجرای نیت واقف در این بیمارستان شده است.

 وی گفت: این مکان  به عنوان یک درمانگاه برای استفاده برای موضوعات درمانی وقف شده است اما بر خلاف نیت واقف این مکان را تبدیل به محل نگهداری و آسایشگاه معلولان کردند که اگر مسؤولان بهزیستی تمکین نکنند از طریق مراجع قضایی اقدام خواهیم کرد.

رئیس اداره اوقاف شهرستان ری با اشاره به اینکه عدم واگذاری بیمارستان هاشمی نژاد ظلم در حق مردم منطقه است، تصریح کرد: این مکان به دلیل موقوفه بودن برای ساخت بیمارستان و درمان نیازمندان اختصاص یافته است و بهزیستی مانع اجرای نیت واقف شده است که مسؤولیت شرعی و قانونی برعهده این اداره است و اگر تمکین نکنند با آن‌ها از طریق دستگاه قانونی برخورد می‌شود.

حجت الاسلام سیدی بیان کرد: درحال انجام رایزنی بین طرفین هستیم وبهزیستی نیز پذیرفته است اما درعمل در برای واگذاری بیمارستان هاشمی نژاد کهریزک اقدامی انجام نمی‌دهند.

وی درپایان خاطرنشان کرد: مدارک لازم با وقف نامه بیمارستان هاشمی نژاد کهریزک در اداره اوقاف شهرستان ری موجود است.

مرکز هاشمی‌نژاد کهریزک برای جامعه هدف بهزیستی تأسیس شده ‌است

محمد رضایی اصل مدیر بهزیستی شهرستان ری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: بر اساس مستندات موجود، مرکز درمانی هاشمی نژاد کهریزک به منظور ارائه خدمات به جامعه هدف بهزیستی تأسیس و با شماره ثبت ۱۴۹۴ با هدف نگهداری و تأمین آسایش معلولان و بهبود وضع آن‌ها راه‌اندازی شده است.

وی گفت: مرکز شهید هاشمی نژاد کهریزک ابتدا طبق آگهی تأسیس در سال ۱۳۵۳ در اداره ثبت شرکت‌ها مندرج در روزنامه رسمی کشور توسط دکتر علی امینی به عنوان متولی موقوفه بیمارستان امین الدوله و سایر اعضاء به عنوان آسایشگاه معلولان کهریزک تأسیس شده است.

مدیر بهزیستی شهرستان ری بیان کرد: در سال ۱۳۵۸ قراردادی بین سازمان منطقه‌ای بهداری و بهزستی استان تهران به مدیریت عاملی دکتر امینی و اولین مؤسسان آسایشگاه معلولان کهریزک منعقد شده است که بر اساس آن عرصه و اعیان مرکز شهید هاشمی نژاد با کلیه اموال منقول، غیرمنقول و لوازم موجود، تأسیسات و پرسنل به وزارت بهداری و بهزیستی واگذارشده است.

رضایی تأکید کرد: با توجه به قانون انتزاع وزارت بهداری از بهزیستی و تشکیل سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ مرکز شهید هاشمی نژاد با بودجه و اعتبارات دولت و کمک خیران توسعه یافته و چندین ساختمان درعرصه آن احداث شده است.

وی با اشاره به ارائه خدمات سازمان بهزیستی به قشرهای محروم و مظلوم جامعه، از اطلاق تصرف در خصوص مرکز هاشمی نژاد توسط بهزیستی گلایه کرد و افزود: اداره متبوع بهزیستی برای حل و فصل مسائل مرکز هاشمی نژاد کهریزک با نهادهای دیگر در چارچوب قانون آمادگی کامل دارد.

بخش کهریزک در جنوب شهرستان ری که تبدیل به حیاط خلوت پایتخت شده و مسؤولان و مدیران شهری همواره معضلات تهران را به این منطقه انتقال داده‌اند و تاکنون همتی برای خدمات‌رسانی به مردم مظلوم این منطقه نداشته‌اند و وقتی هم یک‌صد سال پیش بانویی نیکوکار یک مرکز درمانی وقف کرده است، مدیران ناکارآمد نمی‌توانند حتی از این مرکز به نفع مردم استفاده کنند و این سوأل پیش می‌آید که اجحاف در حق مردم تا کی ادامه دارد؟ و چرا مانع نفع خیران و ادای نیت واقف می‌شوند؟

کاش در این شرایط کرونایی که نیاز به یک تخت بیمارستانی یا فضای درمانی بسیار احساس می‌شود مسؤولان همت و تلاشی مضاعف و جهادی داشته باشند و فارغ از هر نگاهی این مرکز را برای استفاده و نیازهای درمانی مردم محروم جنوب پایتخت اختصاص دهند.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲/گ/س

منبع: فارس

کلیدواژه: اداره اوقاف شهرستان ری بیمارستان هاشمی نژاد هاشمی نژاد کهریزک آسایشگاه معلولان سازمان بهزیستی مرکز درمانی بخش کهریزک شهید هاشمی درمانی وقف نیت واقف وقف شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۱۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت

دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: CT اسکن مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت با همکاری و مشارکت گروه مپنا در نیمه دوم فروردین امسال راه اندازی شده و بهره برداری از آن، سطح ارائه خدمات درمانی را در این مرکز تخصصی و فوق تخصصی ارتقا داده و موجب افزایش رضایت مندی مردم و دریافت کنندگان خدمت شده است.

او افزود: پیش از راه اندازی CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت، بیماران مرکز به ناچار باید به مراکز آموزشی درمانی مستقر در شهر ارجاع می‌شدند که این مسئله علاوه بر معطلی و طولانی کردن روند درمان، خطراتی را متوجه بیماران و کار را بر کادر درمان در دیگر مراکز آموزشی درمانی مرکز استان مضاعف می‌کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: از ابتدای راه اندازی آزمایشی CT اسکن این مرکز تاکنون بیش از ۴۰ بیمار خدمات تصویربرداری مورد نیاز را دریافت کرده اند؛ این در حالی است که این بخش هنوز به صورت رسمی افتتاح نشده و یقینا در آینده نه چندان دور نیاز بسیاری از مراکز درمانی را نیز پاسخ خواهد داد.

به گفته دکتر آشوبی، در حال حاضر قیمت دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در بازار حدود ۱۳ میلیارد تومان است و دانشگاه علوم پزشکی گیلان تنها یک میلیارد تومان برای آماده کردن فضا و تجهیزات هزینه کرده است.

او تصریح کرد: نصب و راه اندازی دستگاه CT اسکن ۱۶ اسلایس در مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت به عنوان یک مرکز تخصصی و فوق تخصصی درمان کودکان در استان گیلان، یکی از جلوه‌های برون‌سپاری و بهره‌مندی از ظرفیت بخش خصوصی در تهیه و ارائه بسته‌های خدمتی سلامت به مردم است که علاوه بر خدمت با کیفیت و ارزان، هزینه تمام شده برای دولت را نیز کاهش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • پلمب بیمارستان در تهران به دلیل کشف حجاب؟
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب تکذیب شد
  • ­پلمب بیمارستان محب مهر برای کشف حجاب کذب است
  • اطلاعیه فوری پلیس درباره خبر پلمب این بیمارستان به‌دلیل کشف حجاب
  • دلیل پلمب بیمارستان محب مهر مشخص شد
  • تکذیب پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب
  • پلیس پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب را تکذیب کرد
  • پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب صحت ندارد